vrijdag, 23. oktober 2009 - 8:57

Zelf ontworpen kinkrail feestelijk onthuld op 24 oktober

Wemeldinge

Drie enthousiaste skaters uit Wemeldinge hebben een eigen ontworpen kinkrail op het Wemeldingse skatepark mogen plaatsen. Samen met breedtesport en jongerenwerk van de gemeente Kapelle hebben zij daarom een skate evenement georganiseerd.

Op zaterdag 24 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur zal de rail feestelijk worden onthuld. Plaatselijke jongeren en Skateland zullen het evenement openen met een aantal demonstraties.

Jacques (19), Math (19) en Jaimy (17) wilden meer uitdaging op het skatepark en hebben daarom besloten een kinkrail te ontwerpen. Het jongerenwerk heeft ervoor gezorgd dat deze geplaatst is. Op 9 oktober j.l. heeft het Keurmerkinstituut uit Zoetermeer de rail officieel goedgekeurd. Het is de bedoeling dat de rail een naam krijgt, maar deze moet nog bedacht worden door de ontwerpers.

Het skate evenement vindt plaats op het skatepark voor de voetbalvelden in Wemeldinge. Beginners en gevorderden kunnen meedoen aan wedstrijden, vrij skaten, hun kunsten vertonen op het skateparcours en natuurlijk de nieuwe kinkrail uitproberen. Voor de beginners zijn er skates en helmen te leen en er zijn hapjes en drankjes te koop.
Provincie:
Tag(s):