maandag, 10. augustus 2009 - 8:22

Zenit Sint Petersburg ontslaat trainer Dick Advocaat

Trainer Dick Advocaat van Zenit Sint Petersburg is ontslagen. Dit maakt de Russische voetbalclub op zijn site bekend. Het ontslag is een gevolg van teleurstellende resultaten, aldus de clubleiding.

Eind van het jaar zou Advocaats contract bij de Russische club aflopen. Hij begint per 1 januari als bondscoach van de Belgische voetbalploeg.

"Nadat Advocaat besloot als bondscoach van België aan de slag te gaan, zijn de resultaten helaas zichtbaar minder geworden”, aldus het bestuur in een reactie. „Wij, en ook de supporters, zijn teleurgesteld over de huidige klassering van Zenit in de Russische competitie.” Zenit staat na zeventien speelronden op de zevende plaats met 24 punten.

Eerder deze maand had Advocaat al een conflict met directeur Igor Kornejev van Zenit omdat die een speler had gecontracteerd zonder hem daarover in te lichten.

Na bondscoach van Nederland en Zuid- Korea te zijn geweest, kwam Advocaat in 2006 bij Zenit. In 2007 werd Zenit onder zijn leiding Russisch kampioen. Vorig jaar won de club de UEFA Cup. De coach van het jeugdteam van Zenit, Anatoly Davydov, neemt Advocaats plaats voorlopig in.
Categorie:
Tag(s):