dinsdag, 21. april 2009 - 18:53

Zes aanhoudingen in zaak liquidatie A73

De politie Gelderland-Zuid heeft in samenwerking met de politie Brabant-Noord vanmorgen 6 verdachten aangehouden. Vijf van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hans van Geenen op 10 september 2008.

Een zesde verdachte wordt verdacht van grootschalige hennephandel. Bij de actie zijn in totaal ruim 300 politiemensen, waaronder enkele arrestatieteams, ingezet. Ook is op 24 locaties in Nederland en 2 in het buitenland zoeking gedaan.

Onder de verdachten zijn een 38-jarige inwoner van Oijen, een 29-jarige inwoner van Lith en een 34-jarige inwoner van Berghem. Deze drie personen worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hans van Geenen en van grootschalige hennephandel. Een 28-jarige vrouw uit Oss en een 62-jarige Amsterdammer worden alleen verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hans van Geenen. Een 41-jarige inwoner van Langenboom wordt alleen verdacht van grootschalige hennephandel.
Bij de aanhoudingen, die vanmorgen om 05.00 uur plaatsvonden, werden enkele arrestatieteams ingezet. Bij de gehele actie zijn in totaal ruim 300 politiemensen betrokken van de korpsen Gelderland-Zuid en Brabant-Noord. Ook de Belastingdienst is bij de actie betrokken omdat één van de verdachten zich mogelijk ook schuldig heeft gemaakt aan witwassen van geld.

Zoekingen
Op 24 locaties worden zoekingen gedaan, voornamelijk in Brabant maar ook in Groningen en Zuid-Holland. Dit betreft zowel woningen als bedrijfspanden. Ook wordt door de Duitse politie zoeking gedaan op een locatie in Düsseldorf en heeft de politie in Engeland in een bedrijfspand in Kent doorzocht.

Het onderzoek
Het Team Grootschalige Opsporing dat het onderzoek doet naar de moord op Hans van Geenen ging op 10 september 2008 aan het werk en is vanaf die datum, met een team van gemiddeld 20 rechercheurs, fulltime met het onderzoek bezig geweest. Het sporenonderzoek op de A73 nam op 10 september een hele dag in beslag. Daarvan ondervond het verkeer in Zuid-oost Nederland veel hinder. Vanaf de beginfase is bij het onderzoek ondersteuning verleend door het korps Brabant-Noord. Tijdens dat onderzoek is drie keer in het programma Opsporing Verzocht, en éénmaal via het SBS6 programma Hart van Nederland, een oproep gedaan aan getuigen en aan mensen die op enigerlei wijze informatie konden verstrekken over de moord.
Het team zal de komende weken nog volop bezig zijn met het horen van de verdachten en met nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):