woensdag, 27. mei 2009 - 17:00

Zes gegadigden voor bouw Duurzame Energie Centrale

Maastricht

De provincie Limburg is sinds afgelopen week met zes gerenommeerde bedrijven/consortia in gesprek om te kunnen vaststellen wie de Duurzame Energie Centrale Limburg gaat realiseren en exploiteren. De Duurzame Energie Centrale Limburg is een kleine zonnecentrale in combinatie met andere duurzame energiebronnen, zoals wind en biomassa. Deze heeft een geschat investeringsvolume van € 70 miljoen.

De locaties waar de Duurzame Energie Centrale Limburg gerealiseerd kan worden, zijn Belvédère in Maastricht, NedCar in Sittard-Geleen en Klavertje 4 in Venlo. Samenwerking met betrokken gemeenten wordt hierbij gezocht.

Aan de energiecentrale wordt ook een educatieve functie gekoppeld, zodat de burgers en het bedrijfsleven nu al de Limburgse energiewereld van morgen kunnen voelen en ervaren. Zo kan de drempel verlaagd worden bij de aanschaf van duurzame en efficiënte energie-installaties.

De realisatie van de Duurzame Energie Centrale Limburg is een belangrijk onderdeel in het waarmaken van de ambities van de Provincie Limburg om in 2011 5% duurzame energie op te wekken, 5% energie te besparen en 6% CO2 emissie te reduceren.

De provincie wil aan het eind van dit jaar bekend maken wie de centrale mag bouwen. Vanaf 2011 zal deze centrale dan duurzame energie leveren voor 20.000 huishoudens in Limburg.
Provincie:
Tag(s):