maandag, 12. januari 2009 - 11:28

Zes mensen aangehouden voor skimmen

Politie Haaglanden hield in de laatste vier maanden van 2008 in Delft, Leidschendam en Den Haag totaal zes mensen aan die verdacht worden van skimmen. In de Haagse regio sloegen skimmers meer dan 40 keer toe. Door zeer alert optreden van agenten die een melding kregen van het ontdekken van skimapparatuur konden zes mensen (20 tot 25 jaar), allen van Oosteuropese afkomst worden aangehouden.

De agenten reden niet direct naar de bank, station of winkel maar hebben in de omgeving onderzoek gedaan naar verdachte personen die op hun beurt van een afstandje “hun� apparatuur in de gaten hielden.

Skimmen komt voor in meerdere varianten. Zo kunnen criminelen in winkels nagemaakte omhulsels van een betaalautomaat over de echte automaat plaatsen. Deze omhulsels zijn voorzien van apparatuur die de pincode opslaat wanneer deze wordt ingetoetst en de gegevens van de magneetstrip kopieert als deze door de gleuf wordt gehaald. Daarnaast worden kaartjesautomaten op treinstations, pinautomaten bij banken en betaalautomaten bij onbemande tankstations bewerkt.
Provincie:
Tag(s):