vrijdag, 18. september 2009 - 9:15

Zeven aanhoudingen bij controle 'Ochtendgloren'

Duiven

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september 2009 op de rijksweg A12 ter hoogte van Duiven tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ zeven personen aangehouden voor verschillende feiten. Acht auto’s zijn inbeslaggenomen.

De zeven personen zijn aangehouden voor o.a. het rijden onder invloed (1 met 1,1 promille), het bezit van XTC pillen (2), openstaande boetes die niet betaald konden en wilden worden (2), een Poolse bestuurder met een vals rij- en identiteitsbewijs en een ontsnapte gevangene.
Deze man verklaarde zich de afgelopen tijd aardig te hebben vermaakt op vele adressen en in vele landen. De Koninklijke Marechaussee handelt de zaak met de Pool af.

De parketpolitie inde bij zeven personen een bedrag aan openstaande boetes van in totaal 2338 euro. Twee personen die respectievelijk stonden gesignaleerd van 10 en 7 openstaande feiten zijn ingesloten omdat een persoon het niet kon betalen en de ander niet wilde betalen.

De politie trof een traangasbusje, vijf scherpe patronen en een vlindermes aan. De wapens zijn inbeslaggenomen en tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt. De bezitter van het traangasbusje betaalde direct 220 euro boete.

De Nationale Recherche stelt een vervolgonderzoek in n.a.v. het aantreffen van 19000 euro aan contanten bij een handelaar.
Provincie:
Tag(s):