zondag, 5. juli 2009 - 19:51

Zeven gewonden bij botsing door voorrangsfout

Assen

Op de Pottenbakkerstraat in Assen heeft zaterdagavond een ernstig ongeval plaats gevonden, waarbij zeven gewonden vielen.

Een 19-jarige automobilist uit Assen reed over de Pottenbakkerstraat in de richting van de kruising met de Nijverheidsweg. Bij hem in de auto zaten eveneens drie stadgenoten van 17, 18 en 19 jaar. Bij het naderen van de kruising verleende de bestuurder geen voorrang aan het van rechts komend voertuig. Hierop botste de man tegen de flank van het voertuig van een 54-jarige automobilist uit Veendam.

De vier mannen uit Assen zijn allen met nog onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De man uit Veendam en zijn 52-jarige echtgenote zijn met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG te Groningen. Zijn 21-jarige dochter is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. Haar 25-jarige vriend, eveneens uit Assen, heeft geen letsel aan het ongeval over gehouden. Van de 19-jarige bestuurder is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er mogelijk alcohol is genuttigd.
Provincie:
Tag(s):