zaterdag, 10. januari 2009 - 9:55

Zeven personen aangehouden bij koude verkeers-contole

Driebergen

Gewapend met extra sokken en een lange onderbroek hebben zo’n 100 opsporingsambtenaren in de nacht van vrijdag op zaterdag bij -12 ter hoogte van Ede en Arnhem de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden.

Daarbij zijn zeven personen aangehouden voor verschillende feiten. Zeven voertuigen, diverse valse identiteitsbewijzen en 31000 euro zijn inbeslaggenomen. In totaal zijn er 585 voertuigen gecontroleerd.

Een persoon werd aangehouden omdat hij stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA. Een ander persoon werd aangehouden omdat hij werd gezocht door justitie in Eindhoven.

De Nationale recherche hield een man aan die op de bodem bij de voorstoel een plastic zak had liggen met ruim 31.000 euro aan contanten. Aangezien de man geen plausibele verklaring kon geven voor de herkomst van het geld, gewonnen in een achterkamertje van een theehuis, is het geld in beslaggenomen en de man ingesloten.

Slechts één bestuurder had teveel gedronken en één bestuurder is bekeurd voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De bestuurder van een vrachtauto met aanhangwagen had zijn combinatie tot 26 meter verlengd door er nog een caravan achter te hangen. Aan ‘Ochtendgloren’ werkten 100 personen mee.
Provincie:
Tag(s):