maandag, 23. maart 2009 - 22:02

Zevende ambtenaar aangehouden voor corruptie

Geleen

De Rijksrecherche heeft maandagmorgen een 58-jarige ambtenaar van de gemeente Sittard-Geleen aangehouden op verdenking van corruptie. Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte en het gemeentehuis van Sittard-Geleen is beslag gelegd op administratie van aanbestedingsprojecten.

Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket naar malversaties en corruptie van ambtenaren is in de zomer van 2007 gestart naar aanleiding van informatie dat het bouwbedrijf Jansen de jong Infra zich schuldig maakte aan omkoping. Op 27 januari ging de Rijksrecherche over tot een groot aantal doorzoekingen en de aanhouding van ambtenaren en (oud)medewerkers van het bouwbedrijf.

De ambtenaren worden verdacht van schending van hun ambtsgeheim door het bouwbedrijf te voorzien van vertrouwelijke informatie over aanbestedingen. Het gaat om infrastructurele projecten van gemeenten en provincie, zoals de reconstructie en verharding van (provinciale) wegen.

Sinds eind januari zijn in totaal zeven ambtenaren van gemeenten en provincie en 12 medewerkers van het bouwbedrijf Jansen de Jong Infra aangehouden. Op dit moment zitten nog twee medewerkers van het bouwbedrijf en een ambtenaar van de provincie Limburg in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):