donderdag, 12. maart 2009 - 19:47

Zevenhonderd vrijwilligers maken De Wolden schoon

De Wolden

De gemeente De Wolden doet op 20 en 21 maart aanstaande mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken in De Wolden ruim 700 vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving. Vanuit de gemeente doen op vrijdag 20 maart wethouder Ank van der Ziel en wethouder Koster mee. Ook een aantal medewerkers van de afdeling VROM doet mee aan de actie.

Wethouder Van der Ziel en wethouder Koster: ‘In het collegeprogramma is afvalinzameling tot speerpunt van beleid benoemd. Samen met onze VROM-medewerkers besteden we aandacht aan zwerfafval en een schone leefomgeving in onze prachtige, groene gemeente. Hierbij worden we geholpen door honderden vrijwilligers uit de verschillende dorpen. Jong en oud spant zich in tijdens deze Landelijke Opschoondag.’

In De Wolden doen vijf scholen en zeven verenigingen voor Dorpsbelangen en buurtverenigingen mee. In totaal zijn er ruim zevenhonderd mensen actief in Alteveer, Ansen, de Wijk, Drogteropslagen, Echten, Fort, Kerkenveld, Ruinerwold/Berghuizen, Veeningen en Zuidwolde.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Maar dat doen en kunnen ze niet alleen. Gemeenten, bedrijven en andere organisaties hebben zich aangesloten bij de Landelijke Opschoondag en hun eigen opschoonactie op of rond 21 maart gepland. Door tegelijkertijd aandacht aan deze actie te besteden, wordt het effect versterkt en ontstaat op deze manier een algeheel positiever gevoel over de openbare ruimte.
Provincie:
Tag(s):