vrijdag, 21. augustus 2009 - 20:29

Zeventiende editie van Lowlands van start

Biddinghuizen

Vrijdagmiddag om 13:00u gingen de poorten van evenemententerrein Walibi World open voor de zeventiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. De 55.000 bezoekers van het in recordtempo uitverkochte festival kunnen drie dagen lang genieten van alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, film, literatuur en kunst.

Al vanaf donderdagmiddag stonden de eerste bezoekers voor de poorten van de zeven campings die het festival telt. Vanwege de slechte weervoorspellingen gingen de campings eerder open dan gepland. De bezoekersstroom werd zonder noemenswaardige problemen verwerkt en het voorspelde noodweer bleef op een flinke bui na uit. Veel bezoekers gaven gehoor aan de oproep met het openbaar vervoer te komen en daardoor ontstonden slechts een paar korte files.

Vrijdagmiddag begon Lowlands met een optreden van de Nederlandse zangeres Roosbeef en de uitbundige theatershow ‘Pork in Loop’ van T.R.A.S.H. Andere artiesten die vrijdag op het programma staan zijn ondermeer Faith no More, Lily Allen, The Prodigy en Dolf Jansen. Bovendien vinden de eerste colleges van het wetenschapsprogramma ‘Lowlands University’ plaats en kunnen bezoekers meedoen aan diverse comedy-, theater-, en filmworkshops.

Lowlands besteedt ook dit jaar veel aandacht aan het milieu. Het jaarthema is niet voor niets ‘Shake the PLLanet’.
Categorie:
Tag(s):