maandag, 26. oktober 2009 - 15:08

Zoekactie naar kind in de Waal

Nijmegen

Zondagavond om 21.30 uur kreeg de politie melding dat er een vrouw in de Waal lag. Met behulp van omstanders kon de vrouw weer in veiligheid worden gebracht. ‘De hulpdiensten zijn daarop een zoekactie gestart omdat er mogelijk nog een kind in het water zou liggen’, meldt de politie maandag.

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden omstanders de vrouw al uit het water te halen. Gezamenlijk, met deze mensen, hebben agenten de vrouw uit het water gehaald. De vrouw was onderkoeld en bij bewustzijn, maar bijna niet aanspreekbaar. De vrouw had geen identiteitspapieren bij zich, maar later werd bekend dat het om een 22-jarige vrouw uit Armenië ging.

Fopspeen
De vrouw bleek een fopspeen om haar pols te hebben, waaruit de hulpdiensten opmaakten dat er mogelijk nog een kind in het water zou liggen. De vrouw was erg verward, maar uit haar woorden werden deze vermoedens bevestigd.

Daarop zijn de brandweer, rijkswaterstaat, KLPD en duikers ingezet om naar het kindje te gaan zoeken. Tevens werd het verkeer op de Waal stilgelegd. Ondertussen werd door verklaringen van de vrouw duidelijk dat haar kind niet in het water lag, maar in het asielzoekerscentrum (AZC) Nijmegen zou zijn ondergebracht. Bij controle bleek dit inderdaad het geval. Hierop hebben de hulpdiensten de zoekactie gestaakt.

De vrouw is naar het Radboud Ziekenhuis vervoerd en is buiten levensgevaar. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):