donderdag, 12. februari 2009 - 20:52

Zoektocht naar christelijke talent

Amsterdam

Na het succes in 2007 en 2008 organiseert Xnoizz dit jaar voor de derde keer de Xnoizz Band Battle; een spannende zoektocht naar christelijk talent. Uiteindelijk strijden drie bands tijdens de finale op de EO-Jongerendag om de hoofdprijs: het opnemen van een single met een team van top-producers, een professionele fotoshoot en een optreden tijdens het Xnoizz Flevo Festival.

Uit het aanbod van demo’s kiest de jury in totaal tien bands die het tijdens twee voorrondes tegen elkaar opnemen. Deze voorrondes zijn begin mei in Tivoli de Helling (Utrecht). De bands spelen ieder drie (eigen!) nummers waarna er zowel een jury- als een publiekswinnaar wordt gekozen. Van de tien bands bereiken er uiteindelijk vier de halve finale.

Van de vier halve finalisten moet er nog één afvallen. De halve finaleronde bestaat uit twee onderdelen: een 3FM-optreden en de Hyves-wildcard. De Hyves-wildcard wordt gewonnen door de band die op haar speciale Band Battle Hyves-pagina de meeste vrienden werft. Deze band gaat rechtstreeks door naar de finale, los van de uitslag van de stemronde via 3FM en Xnoizz webradio.

De finale vindt plaats op zaterdag 13 juni op het Xnoizz-buitenpodium tijdens de pauze van de EO-Jongerendag in Gelredome Arnhem. De winnaar van de Xnoizz Band Battle wint:
• Het opnemen van een single met een team van topproducers
• Een optreden op het Xnoizz Flevo Festival 2009
• Een professionele fotoshoot.
Categorie:
Tag(s):