zondag, 10. mei 2009 - 23:31

Zomerstop begonnen voor NEC en Sparta

Voor de voetballers van NEC en Sparta Rotterdam is de zomerstop officieus begonnen. In het McDos Gofferstadion bleven de middenmoters in een onderling duel, dat werd gedomineerd door de thuisploeg, steken op 1-1.

Een prachtige treffer van Erik Falkenburg bezorgde de Rotterdammers in de eerste helft een voorsprong. Nog voor de pauze werd dat slippertje hersteld door Bas Sibum, die van dichtbij de gelijkmaker liet aantekenen. Een punt bleek voor NEC onvoldoende om plaatsing voor de play-offs af te dwingen. Voor Sparta stond tijdens de laatste speelronde van het reguliere seizoen sowieso al niets meer op het spel.

Juist op het moment dat Heracles Almelo in eigen stadion 1-0 maakte tegen FC Utrecht en Vitesse een tweede treffer moest slikken in Den Haag tegen ADO, schoot Erik Falkenburg van Sparta Rotterdam tegen NEC 0-1 binnen. De streep van de voetballer uit Leiden kwam spijkerhard aan in Nijmegen, want bij puntenverlies van FC Utrecht en Vitesse maakten de manschappen van de afzwaaiende trainer Mario Been nog kans op deelname aan de play-offs met Europees voetbal als inzet.

Een uur lang knokten de spelers van NEC als leeuwen voor de driepunter en de bijbehorende ticket voor de play-offs. De Gelderlanders kregen kansen, grote kansen en nóg grotere kansen. Maar verder dan de gelijkmaker van middenvelder Bas Sibum -- hij tikte de bal na een vrije trap van Lasse Schöne van dichtbij binnen -- kwam de Nijmegen Eendracht Combinatie in eigen stadion niet.

Dat had niet alleen te maken met een falende Nijmeegse voorhoede, maar ook met het geweldige verdedigende werk van Sparta. Trainer Booy zag hoe zijn Braziliaanse doelman Cassio Ramos met de meest onmogelijke saves op de proppen kwam en keek ongetwijfeld goedkeurend toe als de waanzinnig sterk spelende Nigeriaanse verdediger Ayodele Adeleye weer eens een bal wegkopte.

Zelfs de door trainer Been ingebrachte stormrammen Dominique Kivuvu en Patrick Pothuizen -- de geroutineerde middenvelder werd in de spits geposteerd door zijn oefenmeester -- konden niet op tegen de in de lucht heersende Adeleye. Mede door zijn formidabele optreden is het seizoen van NEC nu ten einde en moet de club die dit seizoen voor enkele stunts zorgde in de UEFA Cup, het komend seizoen doen zonder Europees voetbal.
Categorie:
Tag(s):