woensdag, 25. februari 2009 - 21:18

Zwaargewonde na aanrijding in Almelo

Almelo

Bij een kop-staart aanrijding op woensdag 25 februari, tussen een personenauto en een bedrijfsbusje, is een 43-jarige automobilist uit Coevorden zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Dit heeft de politie woensdag 25 februari bekendgemaakt.

Woensdagmiddag 25 februari, omstreeks 17.30 uur rijden een personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Coevorden en een bedrijfsbusje, bestuurd door een 35-jarige man uit Enter, achter elkaar over de Weezebeeksingel.

Voorbij de verkeerslichten bij het Polmanstadion remt de 43-jarige om onbekende reden. De 35-jarige bestuurder kan zijn bedrijfsbusje niet op tijd tot stilstand brengen en rijdt tegen de rechterachterzijde van de personenauto. Hierdoor vliegt de personenauto over de kop en komt tegen de lantarenpaal op de middenberm tot stilstand.

De 43-jarige automobilist raakt hierbij zwaar gewond aan zijn hoofd en is in kritische toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ten gevolge van de aanrijding vliegt het hekwerk van de middenberm op de linkerweghelft, evenals diverse brokstukken, hierdoor raken drie auto’s die op dat moment op de linkerweghelft rijden beschadigd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De 35-jarige en de drie bestuurders van de linkerweghelft bleven ongedeerd. Twee voertuigen zijn dusdanig beschadigd dat de kentekendelen zijn ingenomen.
Provincie:
Tag(s):