woensdag, 11. februari 2009 - 23:38

Zwartboek over ziekenhuizen

Goes/Vlissingen

Zo’n 175 personeelsleden van voornamelijk ziekenhuis Walcheren, waren aanwezig op een speciale avond die was georganiseerd door gedeputeerde van Heukelom van de provincie Zeeland.De gesprekken waren achter gesloten deuren zodat personeel vrijelijk de kans kreeg om te vertellen wat er in het ziekenhuis nu echt aan de hand is.

De problemen waren ontstaan toen de plannen bekend werden gemaakt dat de twee ziekenhuizen Goes en Vlissingen zouden fuseren. De hoofdvestiging zal in Goes komen en een nevenvestiging voor planbare zorg in Middelburg.

Via een website van de gezamenlijke vakbonden konden personeelleden en patiënten hun klachten en ervaringen kwijt. Personeel klaagde over intimidatie door de raad van bestuur.

Het ziekenhuis staat al in de uitverkoop en volgens een personeelslid zouden materialen vanuit Vlissingen naar Goes worden overgebracht.

De afdeling kraamzorg is al naar Goes verhuisd. Ook hier is het aantal klachten groot. De zorg is verouderd en het personeel is niet goed opgevangen en ingewerkt. Dhr van Heukelom heeft beloofd dat de inspectie dit zal onderzoeken.

Vlak voordat de bijeenkomst plaatsvond heeft Van Heukelom nog contact gehad met de raad van toezicht van beide ziekenhuizen.Hij heeft te kennen gegeven dat ze dit niet voorbij konden gaan aan alle publiciteit en zeker niet aan de mensen die onlangs mee deden aan de demonstratie. Van Heukelom was van mening dat ze lang genoeg hebben gezwegen en dat er nu actie moest komen. Voor hem was de maat nu vol.

De raad van toezicht heeft toegezegd dat ze binnen een week met een reactie komen. De bonden en Van Heukelom waren het eens dat het vertrek van de twee directieleden, zonder bonus, de enige goede reactie zou zijn.

Jacob Riepsma van het CNV: “het zou een schande zijn wanneer deze mensen nog een bonus kregen ook�. Bij het overhandigen van het zwartboek met klachten en opmerkingen, vertelde hij ook dat een werknemer met zo’n dossier als dit allang ontslagen zou zijn.

In de 20 jaar dat hij nu bestuurder is bij het CNV had hij nog nooit zoiets meegemaakt. Als 50 mensen op een avond als deze komen is het veel maar 175 van de 800 personeelsleden dan moet er toch echt iets aan de hand zijn.

Het personeel is blij met alle aandacht en voelt zich gesteund. De meesten zijn niet tegen een vergaande samenwerking tussen de twee ziekenhuizen maar twijfelen aan de kwaliteit van zorg waar ze voor staan als de plannen doorgaan.

Het personeel zou het liefst willen dat de bestuursleden morgen al zouden vertrekken. Het vertrouwen zijn ze helemaal kwijt.
Provincie:
Tag(s):