maandag, 15. juni 2009 - 19:05

Zwemschool-houder aangehouden voor ontucht

De politie heeft maandag 08 juni 2009 een 59-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen.

De man is eigenaar van een zwemschool in 's-Hertogenbosch, gespecialiseerd in het geven van les aan kinderen met een verstandelijke beperking of bijvoorbeeld watervrees. Hij geeft zijn lessen in zwembaden van gezondheidsinstellingen in 's-Hertogenbosch, Vught en Sint Michielsgestel en een zwembad in Vlijmen. De verdachte is op donderdag 11 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem in bewaring stelde; hij zit nog vast.

Onderzoek

Op de computer van de zwemschoolhouder zijn beelden aangetroffen waarop te zien is dat hij ontuchtige handelingen met kinderen pleegde.

De politie startte direct een onderzoek. Bij huiszoeking in de woning van de verdachte werden computerapparatuur en administratie in beslag genomen. Specialisten van de digitale recherche onderzoeken deze apparatuur. Inmiddels is vast komen te staan dat er sprake is van misbruik van meerdere kinderen. De politie heeft nog niet alle namen van betrokken kinderen kunnen vaststellen. De ouders van kinderen waarvan de namen wel bekend zijn werden in de loop van maandag 15 juni in een persoonlijk gesprek door de politie geïnformeerd.

Informatie aan ouders

Ouders waarvan bekend is dat hun kind van deze zwemleraar les heeft, zijn benaderd en worden dinsdagavond nader geïnformeerd in een besloten bijeenkomst. Daarbij zijn vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en gemeente aanwezig. Voor de betrokken ouders is slachtofferhulp en maatschappelijk werk beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):