donderdag, 25. juni 2009 - 11:38

Zwitser met snelle sportauto breekt Flevolands snelheidsrecord

Lelystad

Woensdagmiddag werd een 40-jarige Zwister betrapt toen hij met een spiksplinternieuwe Ferrari de A6 overschoot.

Een motoragent met een onherkenbare motor die niet harder kon rijden dan 220 km p/u, moest alles uit de kast halen om de snelheidsduivel aan de kant te krijgen. De man moest direct een boete betalen van E 1760, - om in inbeslagneming van zijn auto te voorkomen.

Een onherkenbare motorrijder van het Flevolandse Verkeershandhaving team (VHT) zag de Ferrari 360 GT Spider langssuizen en zette de achtervolging in.

Ter hoogte van de Ketelbrug, waar een maximum snelheid geldt van 100 km p/u, klokte de agent de Zwitser met een snelheid van net boven de 220 km p/u. Omdat de politiemotor niet harder kon dan 220 km p/u moest de motordiender alles uit de kast halen om de laagvlieger te stoppen. Dat lukte toen de overdreven sportieve bestuurder vastliep in het verkeer. Hij kreeg een stopteken en ging aan de kant.

Na overleg met de officier van justitie werd hem een transactie (parate executie) aangeboden van E 1760, -. Indien de man niet kon betalen zou zijn auto in beslag genomen worden en zijn rijbewijs ingevorderd. De Zwister koos eieren voor zijn geld en tikte het bedrag af. Het gevaar van deze zeer hoge snelheid had de Zwitser ook niet echt door. Hij verklaarde dat hij dacht ongeveer 190 km p/u te rijden.....
Provincie:
Tag(s):