dinsdag, 7. juli 2009 - 21:00

Zwolle genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal

Zwolle

De gemeente Zwolle dingt samen met dertien andere gemeenten naar de Jong Lokaal Bokaal. Het ultieme schouderklopje van de Nationale Jeugdraad is uiteindelijk voor de gemeente die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid.

'We zijn van mening dat de gemeente Zwolle een duidelijke visie heeft op jongerenparticipatie en een goede invulling geeft aan het stimuleren van vrijwilligerswerk. Het nieuwe jongerencentrum Level-Z is daar een goed voorbeeld van', aldus Matthijs de Raad, projectmedewerker Nationale Jeugdraad.

Uitreiking door Rouvoet
Om te bepalen welke drie gemeenten uiteindelijk de finaleronde halen, worden alle veertien kanshebbers in september en oktober bezocht door een team van jongeren. De jongeren gaan op onderzoek uit om te kijken hoe het ervoor staat met het jeugdbeleid in de desbetreffende gemeente.

Ze gaan in gesprek met ambtenaren en jongerenwerkers, maar natuurlijk vooral met de plaatselijke jongeren. Een deskundige jury zal de finalisten en uiteindelijk de winnaar kiezen. De Jong Lokaal Bokaal wordt op 19 november 2009 door minister Rouvoet uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):