maandag, 16. februari 2009 - 15:36

Zwolse toezicht-camera´s vernieuwd en uitgebreid

Zwolle

In de Zwolse binnenstad worden de komende weken betere en meer toezichtcamera´s opgehangen. ‘Alle bestaande, verouderde camera´s worden vervangen en er komen vijf nieuwe camera´s bij’, meldt de gemeente maandag 16 februari.

In de Kamperstraat en op de Jufferenwal en de Oude Vismarkt komen de nieuwe camera´s. De nieuwe modellen vergen minder onderhoud. Bovendien waarborgen ze de privacy van omwonenden.

Het is mogelijk ze zo in te stellen dat ze niet door ramen van huizen filmen. In totaal telt de Zwolse binnenstad straks vijftien camera´s voor toezicht op de openbare ruimte.

Voor het installeren van het nieuwe systeem zijn werkzaamheden noodzakelijk. In het gebied Kamperstraat, Luttekestraat, Jufferenwal en Melkmarkt en op de Oude Vismarkt hebben de komende weken graafwerkzaamheden plaats.

Daarbij wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken. Er worden steeds enkele tientallen meters kabel tegelijk ingegraven, waarna de bestrating meteen weer wordt hersteld. Van donderdagmiddag tot maandagochtend zijn alle sleuven sowieso afgedicht.
Provincie:
Tag(s):