zondag, 16. mei 2010 - 21:01

100 luchtballonnen aangemeld voor ballonfeesten

Joure

Inmiddels staat de teller van het aantal aangemelde ballonnen die meedoen aan de Friese ballonfeesten in Joure op maar liefst 100!

En ze komen overal vandaan meldt de organisatie met trots: Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Kroatië, Amerika en Zweden. Met het enorme enthousiasme en nog dik twee maanden te gaan zal het recordaantal van 125 in de lucht boven Skarsterlân geen enkel probleem zijn.

Speciale specials
Onder de aanmeldingen bevinden zich ook weer een groot aantal schitterende special shapes. Ooit een bloem van 30 meter hoog, met een gewicht van meer dan 450 kilo zien vliegen? Nee. Dan kan dat nu. Miss Daisy haar charmante lach is te zien aan beide zijden. Deze reuze margriet is pas ware flowerpower.Wat een pracht verschijning zal zich op de stralen van de zon over het Friese landschap bewegen.

Ook zal de Action Man Parachutist tijdens de 25e Friese Ballonfeesten op de Nutsbaan te bewonderen zijn. Ook zal deze super special shape zijn vliegkunsten boven Joure en de wijde omtrek vertonen. De parachutist heeft een lengte van maar liefst 46 meter. Action Man Parachutist: klaar voor actie!

Naast Miss Daisy en Action Man zullen onder andere de doedelzakspeler, een varken, een aap met de toepasselijke naam Monkey en een immense auto van het merk Jaguar opstijgen.

Lemon
In de vorige nieuwsbrief stond onder andere dat de pretband Melrose op zaterdagavond weer van de partij zou zijn. Tot spijt van de organisatie moeten ze melden dat zij helaas niet komen. Wel hebben ze prima vervanging gevonden: op zaterdagavond staat Lemon on stage. Deze twee knotsgekke dames en misschien nog wel gekkere vier kerels weten iedereen in de stemming te brengen met een allround, top 100 repertoire. Lemon beschikt over een vrouwelijke drummer. Een vrouw? Jawel, dat alleen al trekt heel veel bekijks en zeker niet ten onrechte! Lemon, gegarandeerd goed voor een big party!!

Winnaars
Al een paar jaar organiseert de stichting Friese Ballonfeesten een succesvolle fotowedstrijd. In totaal werden er meer dan 330 foto’s ingestuurd. Het was dan ook niet makkelijk om uit al die inzendingen een keuze te maken. Na overleg ging de voorkeur uit naar de foto van Danny Busscher uit Heerenveen. Hij maakte op een mooi moment een foto van de Braziliaanse Ooievaar die met zijn blijde boodschap vanaf het nest naar het adres van bestemming vliegt. Danny wint hiermee een VIP-arrangement bestaande uit een ballonvaart voor één persoon en een diner voor twee.

Gastgezinnen
Evenals een aantal jaren geleden wil de organisatie van de Friese Ballonfeesten de ballonteams ook dit jaar weer graag onderbrengen bij gastgezinnen. Mensen in Skarsterlân en de gebieden rondom Heerenveen, Sneek, Balk en Lemmer die het leuk lijkt om op deze speciale manier bij de Friese Ballonfeesten betrokken te zijn, kunnen zich opgeven bij de VVV in Joure. Dit kan op telefoonnummer 0513-416030.
Provincie:
Tag(s):