zondag, 27. juni 2010 - 19:13

100.000 euro in ruil voor rijbewijs

Beverwijk

Zaterdagnacht rond 02:25 uur werd een politie-auto op de Burgemeester Scholtestraat bijna aangereden door een personenauto.

De bestuurder, een 36-jarige Beverwijker werd dan ook aan de kant gezet en bleek ernstig onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat de man zoveel had gedronken, dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.

De Beverwijker bood een van de politiemannen eerst € 10.000,-- aan in ruil voor zijn rijbewijs en verhoogde dit bedrag daarna naar € 100.000,--. Omdat de politiemannen hier niet op in gingen, werd hij vervelend en deelde hij mee dat hij sowieso ging rijden in zijn auto.

Nadat hij zonder rijbewijs en met een proces verbaal het bureau verliet, zagen politiemensen hem later rijden op de Westerlaan. Hier werd hij wederom aangehouden en moest hij weer een blaastest afleggen. De Beverwijker bleek wederom erg lastig en weigerde alle medewerking. Tegen hem werd nogmaals proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):