donderdag, 28. oktober 2010 - 20:28

14.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Kennemerland

Rechercheurs van het Interregionaal Milieuteam van de Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland en de Regionale Milieuteams van Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Utrecht hebben op woensdagmiddag in samenwerking met de politie Noord- en Oost-Gelderland twee mannen aangehouden op verdenking van de handel in illegaal vuurwerk.

De verdachten, een 36-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg en een 41-jarige man uit Ermelo werden op heterdaad aangehouden op een bedrijfsterrein in Ermelo. In een container werd ruim 14.000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Het vuurwerk is in beslag genomen en werd onder toezicht van de recherche veilig afgevoerd. Deze aanhoudingen maken deel uit van meerdere onderzoeken van de Milieuteams in Nederland naar de handel in illegaal vuurwerk. Het Interregionaal Milieuteam van de Bovenregionale Recherche werkt in opdracht en onder verantwoordelijkheid van het Functioneel Parket.

Illegaal vuurwerk is een van de oorzaken van ernstige brandschade en vele ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert bovendien grote veiligheidsrisico's. Indien u tips of informatie heeft over illegaal vuurwerk, kunt u bellen met de politie op 0900-8844. Anoniem iets melden kan natuurlijk ook, via Meld Misdaad Anoniem: telefoonnummer: 0800-7000.

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Utrecht en is beheersmatig ondergebracht bij de Divisie Regionale Recherche van de politie Kennemerland. Het Interregionaal Milieu Team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van milieucriminaliteit.
Provincie:
Tag(s):