zaterdag, 3. juli 2010 - 11:57

17 aanhoudingen in rechercheonderzoek

Bommelerwaard

Tijdens haar onderzoek naar inbraken die plaatsvonden in Zaltbommel en omgeving, heeft de politie naast acht woninginbraken, ook een vuurwerkexplosie opgelost, een poging tot inbraak waarbij een gasfles de woning werd ingegooid en het voetballen met een herdenkingskrans.

Van de zeventien aangehouden verdachten in dit onderzoek, zitten er drie vast. De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot 35 jaar oud en zijn afkomstig uit Zaltbommel, Hurwenen, Haaften en Rossum.

Tijdens het onderzoek bleek dat één van de verdachten van de woninginbraken, onderdeel uitmaakte van een groep jongeren die zich mogelijk schuldig had gemaakt aan meerdere misdrijven. Door dit rechercheonderzoek zijn onderstaande zaken opgelost.

Een vernieling van 5 personenauto's en twee bedrijfspanden aan de Boschstraat als gevolg van een vuurwerk(bom)explosie; dit incident vond plaats op 30 maart.

Een poging tot woninginbraak waarbij een gasfles door een woningruit werd gegooid en rookontwikkeling ontstond. Dit gebeurde op het Thorbeckeplein op 5 mei.

Het voetballen met een herdenkingskrans op 13 mei, eveneens op de Boschstraat.

En acht woninginbraken in Zaltbommel, Rossum en Haaften. Deze zijn gepleegd in periode 1 februari tot 18 mei.

Wisselende groep
In dit langer lopende politieonderzoek zijn sinds 18 mei tot 1 juli in totaal 20 verdachten verhoord, daarvan zijn drie verdachten minderjarig. Het aandeel van de verdachten is divers; de strafbare feiten zijn onder andere verdenking van het plegen van een woninginbraak (8), heling van gestolen goederen (4), diefstal in vereniging, vernieling, bedrijfsinbraken, diefstal van een scooter en groepsgewijze winkeldiefstal plegen (5). De verdachten pleegden deze strafbare feiten in wisselende samenstelling met elkaar.

Tevreden burgemeester
Albert van den Bosch, burgemeester van Zaltbommel, is vooral heel erg blij met de extra aandacht en de volharding van het onderzoeksteam en het resultaat dat het politieonderzoek heeft opgeleverd. Hij denkt dat de politie een gevoelige tik heeft uitgedeeld met deze 17 aanhoudingen.

Extra ogen burger
In het onderzoek naar deze strafbare incidenten hebben rechercheurs een groot aantal getuigen gehoord. In politieonderzoek zijn meldingen van verdachte situaties, getuigenissen en aangiften van groot belang om tot een oplossing in een onderzoek te komen.

Politieteam Bommelerwaard blijft dan ook vragen om verdachte situaties direct te melden. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".
Provincie:
Tag(s):