maandag, 31. mei 2010 - 11:55

20 Aanhoudingen na onrust in Utrechtse wijk Ondiep

Utrecht

De politie heeft in de nacht van 27 op 28 mei ruim 20 personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde door het veroorzaken van overlast en het plegen van vernielingen.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een groot aantal overlastmeldingen van bewoners uit de wijk Ondiep. Vooral uit de omgeving van het Boerhaaveplein kwamen veel meldingen. Ter plaatse bleek dat een groep van ongeveer 30 tot 40 personen zeer luidruchtig was en vernielingen aan het plegen was. De groep werd meerdere malen door agenten aangesproken en gevraagd om zich te verwijderen. Hieraan werd geen gehoor gegeven.

Omdat de sfeer steeds grimmiger werd, men vuurwerk afstak, spullen naar de politie gooide, brand stichtte, vernielingen aan straatmeubilair pleegde en aan tuinen van bewoners, besloot de politie in te grijpen en een einde te maken aan de ongeregeldheden. Uiteindelijk heeft de politie 21 personen aangehouden en heeft de Mobiele Eenheid (ME) assistentie verleend bij het transport van de verdachten. Hierna keerde rust in de wijk terug.
Provincie:
Tag(s):