vrijdag, 19. november 2010 - 18:16

20 jaar cel en TBS voor kindermoord Baexem

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond is vrijdag de 39-jarige Faddal H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor moord op zijn achtjarige dochter en poging tot moord op zijn toen tienjarige zoon. Verder werd aan de vader TBS en dwangverpleging opgelegd. De rechtbank acht de man verminderd toerekeningsvatbaar.Volgens de rechtbank is wettig en overtuigend bewezen dat de vader op 11 februari dit jaar in Baexem opzettelijk en met voorbedachten rade zijn dochter van het leven heeft beroofd. Hij heeft met opzet en na kalm beraad en rustig overleg met een mes de keel van zijn dochter doorgesneden. Daarnaast wilde hij volgens de rechtbank ook zijn zoon van het leven beroven.

De verdediging van de 39-jarige man stelde dat hij in een plostelinge opwelling had gehandeld, maar naar het oordeel van de rechtbank is daar geen sprake geweest.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zijn kinderen als het ware heeft opgeofferd om wraak te nemen op zijn echtgenote vanwege haar besluit om hem definitief te verlaten. Dit welbewuste handelen van verdachte weegt sterk door in de bepaling van de strafmaat.

Volgens de rechtbank is door de persoonlijkheidsstoornis van de verdachte de kans op herhaling groot. Terbeschikkingstelling kan het gevaar op herhaling indammen. Vandaar dat de rechtbank hem de TBS-maatregel heeft opgelegd met dwangverpleging.
Provincie:
Tag(s):