donderdag, 14. oktober 2010 - 19:02

22 oktober Zeeuwse MuseumNa|8

Zeeland

Op vrijdagavond 22 oktober 2010, de vooravond van de herfstvakantie in Zeeland en Week van de Geschiedenis, houden 26 Zeeuwse musea een speciale gratis avondopenstelling van 20.00 tot 24.00 uur.

Het is al weer voor het vierde jaar op rij dat de Zeeuwse ‘MuseumNa|8’ - ofwel de Museumnacht - door heel Zeeland plaatsvindt. De programmering van de deelnemende musea staat vrijdag de 22e tot middernacht in het teken van ‘Land en Water’, het thema van de Week van de Geschiedenis van dit jaar.

Het thema ‘Land en Water’ biedt veel aanknopingspunten. De Zeeuwse geschiedenis rondom dit thema blijkt een onuitputtelijke bron en heeft de 26 musea geïnspireerd bij het organiseren van tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en kinderactiviteiten, special voor de Museumnacht van 2010. Zo zijn er verhalen te beluisteren over de geschiedenis van land en water in Zeeland, bijvoorbeeld over de VOC, Napoleon, onderwaterarcheologie, wrakduiken, bodemonderzoek, het mysterie van de Tempelput, Dijkdichtingen 1944, Watersnood 1953 en de Deltawerken. Er zijn avondwandelingen langs de sporen van land en water in ons landschap. Er is een Aardrijkskundetest, een Land en Water Quiz, een Dijkwachtgame. Een toneelstuk over het verdronken dorp Zuidland, een film … te veel om op te noemen! In de bijlage meer over de MuseumNa|8.
Provincie:
Tag(s):