donderdag, 9. december 2010 - 11:28

365 dagen per jaar Amstel Gold Race

Valkenburg a/d Geul

Gedeputeerde Staten hebben besloten om ruim een ton euro bij te dragen aan het project 365 dagen Amstel Gold Race. Met dit project wordt de route van de Amstel Gold Race permanent bewegwijzerd en komt er op verschillende hellingen in Zuid-Limburg een in de wereld uniek permanent tijdwaarnemingsysteem inclusief display.

Het gaat dan om de beklimming van de Geulhemmerberg, de Adsteeg, de Bemelerberg en de Huls. Daarnaast worden op de hellingen de Loorberg en de Camerig tijdsregistratiesystemen zonder display geplaatst. De reeds bestaande proefopstelling op de Cauberg, maakt eveneens onderdeel uit van de route.

De laatste jaren is gebleken dat er voor het rijden van het parcours van de Amstel Gold Race gedurende het hele jaar door belangstelling bestaat. Wekelijks melden zich hiervoor mensen bij de Stichting Amstel Gold Race en bij het VVV-kantoor. Hieruit is het plan ‘365 dagen Amstel Gold Race’ ontstaan.

De permanente bewegwijzering wordt dinsdag 14 december geopend. Oud-winnaar Fränk Schleck zal bij deze opening aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):