dinsdag, 30. november 2010 - 14:02

38 Procent meer woninginbraken in Eemland zuid

Amersfoort

In november startte de politie Utrecht met de extra bestrijding van woninginbraken in district Eemland zuid. Medio 2010 was al een stijging te zien van het aantal inbraken in het district. Er is op dit moment sprake van een toename van 38% ten opzichte van vorig jaar.

De politie heeft tot nu toe 1.053 aangiften van woninginbraak opgenomen. Overigens heeft de politie in het district tot op heden 62 verdachten van inbraak kunnen aanhouden. In de eerste elf maanden van 2009 waren dit 35 verdachten.

De politie startte begin november — een maand eerder dan gebruikelijk — al met extra én gericht toezicht in de wijken om de jaarlijkse stijging van het aantal woninginbraken in de donkere wintermaanden te bestrijden. Naast extra inzet van personeel, gericht wijktoezicht en intensieve opsporing gaat de politie ook beginnen met controles bij toegangswegen in de wijken met een hoog aantal inbraken.

Verder krijgen bewoners via de drie gemeenten - met ondersteuning van stagiaires van ROC ASA Amersfoort - in het district informatie over het verhoogde inbraakrisico in hun buurt en praktische tips om een inbraak te voorkomen. Bovendien wordt bij een gepleegde inbraak door de politie geadviseerd zo min mogelijk aan te raken tot zij aanwezig is. De Forensische Opsporing van de politie heeft zo meer kansen om goed bruikbare sporen van daders aan te treffen.
Provincie:
Tag(s):