vrijdag, 26. november 2010 - 16:45

4 gewonden bij kettingbotsing N355

Leeuwarden

Bij een kettingbotsing op de Groningerstraatweg (N355) zijn donderdag 4 mensen gewond geraakt.

Een 23-jarige man uit Blija reed in zijn bestelbusje met aanhanger vanuit Hurdegaryp in de richting van Leeuwarden. Vanuit dezelfde richting kwamen een bedrijfsbusje bestuurd door een 35-jarige man uit Twijzel en ook een personenauto van een 39-jarige man uit Twijzelerheide. In de wacht voor het verkeerslicht stonden drie voertuigen stil.

De 23-jarige bestuurder heeft vermoedelijk te laat gezien dat één van de voertuigen, een personenauto van een 27-jarige vrouw uit Twijzelerheide, daar stil stond. Dit met een kettingbotsing waarbij de personenauto van een 28-jarige man uit Groningen en een 28-jarige man uit Buitenpost werden geraakt. Het bedrijfsbusje dat uit dezelfde richting kwam belandde na de botsing met de 23-jarige en de personenauto van de 39-jarige man uit Twijzerheide in de sloot.

In eerste instantie had geen van de betrokken bestuurders last van letsel of pijn. Na ongeveer drie kwartier kreeg de 23-jarige man rugklachten en last van misselijkheid. Ook meerdere personen kregen nek -en rugklachten mogelijk door het effect van het uitklappen van airbags.

In totaal zijn vier personen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en in Dokkum. Het is onbekend of zij zijn opgenomen of na controle weer naar huis mochten. Bureau Verkeersongevalsanalyse is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval. Ten tijde van de afhandeling van het ongeval ontstond een lange file en kon het verkeer mondjesmaat via de ventweg worden omgeleid. Het duurde enkele uren voordat de weg weer vrij werd gegeven.
Provincie:
Tag(s):