zaterdag, 23. oktober 2010 - 11:19

50 kalveren komen om tijdens uitslaande brand

Peize

Tijdens een grote uitslaande brand in een bij een boerderij aan de Roderweg staande loopstal, zijn vrijdagavond 50 kalveren omgekomen.

Deze loods brandde geheel uit. Een tweede loods waarin stro en landbouwmachines stonden vatte ook vlam en liep eveneens grote schade op.

De naast het bedrijf wonende eigenaren waren niet aanwezig toen de brand omstreeks 20.45 uur ontdekt werd. Toen de brandweer aankwam stond de loods met het vee al in lichterlaaie. De brandweer was de brand omstreeks 23.00 uur meester. Na metingen van de brandweer bleek dat er asbest (daken van beide loodsen) was vrij gekomen doch deeltjes daarvan waren alleen terug te vinden op het terrein van het bedrijf en in een in de omgeving liggend, niet bewoonbaar, agrarisch gebied. De aangetroffen asbest zal zaterdag van het terrein verwijderd worden waarna de ruiming van de dieren kan plaatsvinden. De gemeente Noordenveld verzorgt de publieksvoorlichting voor omwonenden van de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):