dinsdag, 21. september 2010 - 19:30 Update: 08-07-2014 1:02

500 banen weg bij vaccinmaker Abbott in Weesp

Weesp

De vestiging van Abbott (voorheen Solvay) in Weesp wordt gehalveerd. Ongeveer 500 werknemers verliezen daarbij hun baan.

CNV-bestuurder Cor-Hilde van Beijeren reageert geschokt. "We hielden rekening met een overname, omdat een onderdeel van het bedrijf een tijdlang in de etalage heeft gestaan. Maar het verlies van 500 banen is zeer ingrijpend. Dit is het zwartste scenario wat we hadden kunnen bedenken."

De ingrijpende reorganisatie, waarbij wereldwijd 3.000 banen verdwijnen, is zojuist door Abbott bekendgemaakt. In Weesp verdwijnen de banen vooral op de afdeling research en development (r&d). "Met een verlies van 500 arbeidsplaatsen wordt de Nederlandse tak hard getroffen", reageert Van Beijeren. "Er blijft zo niets over van de mooie plannen die Abbott aanvankelijk met Solvay had."

Abbott (93.000 werknemers wereldwijd) nam begin dit jaar de farmadivisie van Solvay over. Daaronder ook de vestiging in Weesp, waar vaccins worden gemaakt. In Weesp werken in totaal zo'n duizend mensen.

Van Beijeren heeft morgenavond overleg met de directie van Abbott. "We willen opheldering over dit onverwachte en ingrijpende plan. En we gaan voor behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid."
Categorie:
Tag(s):