vrijdag, 10. september 2010 - 16:24

68.000 euro voor laatste kunstwerk Corneille

Emmen

Donderdagavond is het laatste werk van de zondag overleden kunstenaar Corneille geveild door Christie’s. Het kunstwerk leverde 68.000 euro op, de hoogste opbrengst ooit voor een Elephant Parade-olifant in Nederland. De totale opbrengst van de veiling van 70 kunstolifanten was 413.500 euro.

De veilingavond was de afsluiting van Elephant Parade Dierenpark Emmen. De organisatie noemt de veilingopbrengst een enorm succes. Oprichters vader en zoon Marc en Mike Spits: “Een deel van alle opbrengsten van de Elephant Parade doneren we aan Elephant Family, de Engelse stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. In totaal hebben we in de afgelopen jaren al meer dan 4 miljoen euro aan het goede doel kunnen schenken”.
Aan het begin van de avond werd stilgestaan bij het overlijden van Corneille, de eerste internationaal bekende kunstenaar die een olifant voor de Elephant Parade beschilderde.

Mike Spits: “Hoewel dit een feestelijke avond was, had ik toch een dubbel gevoel omdat deze moderne Hollandse Meester en goede vriend van Elephant Parade, Corneille, deze avond niet meer kon meemaken”.
Oprichter van de Elephant Family, Mark Shand, was ook aanwezig. “Ik ben ontroerd te zien dat er vanavond zoveel mensen aanwezig waren en zo begaan zijn met het lot van de Aziatische olifant. We hebben natuurlijk al eerdere veilingen gehad in wereldsteden als Amsterdam en Londen. Maar dat we in Emmen ook zo’n bedrag hebben opgehaald, is boven elke verwachting”, aldus Mark Shand.

De Elephant Parade is de grootste openluchttentoonstelling ter wereld die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. Gedurende enkele maanden veroveren honderden bontgekleurde kunstolifanten de straten van de stad. Iedere olifant is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten zoals Ans Markus, Tommy Hilfiger, Diane von Fürstenberg en Corneille. Een deel van alle opbrengsten van de Elephant Parade gaat naar Elephant Family, de Engelse stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.
Provincie:
Tag(s):