woensdag, 8. december 2010 - 15:33

7 aanhoudingen tijdens grootschalige politieactie Nijmegen/Wijchen

De Districtsrecherche van Tweestromenland heeft in een al langer lopend en omvangrijk drugsonderzoek dinsdag een actiedag gehouden in Nijmegen.

Na een zorgvuldige voorbereiding is tijdens een drugsdeal één verdachte op heterdaad aangehouden. Hij werd in een auto klemgereden door een arrestatieteam. Ook op andere locaties ging de politie tot actie over en hield daarbij nog eens zes verdachten aan.

Rond 16.30 uur dinsdagmiddag reed een arrestatieteam van de politie een auto klem in de Nijmeegse wijk Aldenhof. De man was op dat moment bezig met handel in drugs. In de auto troffen agenten tientallen wikkels aan. De verdachte, een 24-jarige inwoner van Wijchen, is meteen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Diezelfde middag en -avond vonden er op twee adressen in Nijmegen doorzoekingen plaats onder leiding van de rechter-commissaris, dit gebeurde in de wijken Malvert en De Voorstenkamp. In beide woningen is een speurhond verdovende middelen ingezet. Een hoeveelheid drugs en toebehoren is voor het onderzoek veiliggesteld. Alle in beslag genomen drugs zullen worden getest en daarna vernietigd.

In totaal hield de politie zeven verdachten aan. Alle zeven worden verdacht van overtreding van de Opiumwet, waarbij het gaat om zowel dealers als afnemers. De verdachten zijn mannen afkomstig uit Wijchen en Nijmegen, in leeftijd variërend van 17 tot 45 jaar. Vier verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld, de andere drie zitten nog vast en zijn inmiddels in verzekering gesteld. Zij worden aanstaande vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het betreft een 24-jarige Wijchenaar en twee Nijmegenaren van 17 en 21 jaar.

De recherche is al een aantal maanden bezig met dit omvangrijke drugsonderzoek. Naar aanleiding van diverse binnengekomen informatie is deze zaak in Wijchen aan het rollen gegaan. Vanaf de zomer kwamen meer aanknopingspunten en is het onderzoek verder uitgebouwd. Daarin werd in de aanloop naar de actiedag samengewerkt met zowel de Districtsrecherche als politieteam Dukenburg-Lindenholt in Nijmegen.
Tientallen politiemedewerkers hebben hun bijdrage geleverd aan het onderzoek, dat ook goed aansluit bij de gemaakte afspraken tussen gemeente, Openbaar Ministerie en politie over de aanpak van jeugdcriminaliteit.

De politie zet het onderzoek voort en gaat ervan uit dat nog meer personen als verdachte zullen worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):