donderdag, 9. september 2010 - 21:38

78 bekeuringen bij verkeerscontrole

Marum

De politie heeft donderdag een multidisciplinaire verkeerscontrole gehouden op de A7 bij Marum. In totaal zijn 880 voertuigen gecontroleerd en 78 bekeuringen uitgeschreven.

De meeste bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van de papieren: geen kentekenbewijs 31 keer , geen rijbewijs 14 keer, geen Eurovignet 3 keer. Daarnaast is 8 keer een bekeuring uitgeschreven voor technische gebreken, 5 keer voor problemen met de lading en 7 keer voor problemen met de tachograaf. De overige bekeuringen waren voor ongeldig of verlopen rijbewijs (3 keer), rijden over de vluchtstrook
(1 keer), geen kentekenplaat (2 keer), te lang voertuig (3 keer), geen APK (1 keer), te weinig rust chauffeur met rijverbod (1 keer).

Naast de bekeuringen is in 13 gevallen een maatregel opgelegd. Dat betekent dat de overtreding direct of binnen een afgesproken tijd moet worden hersteld. Eén bestuurder bleek nog ruim 1000 euro aan boetes open te hebben staan. Aangezien hij niet kon betalen, is hij ingesloten. Nadat er betaald was, is hij weer heengezonden. De belastingdienst heeft voor zo’n 6100 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Daarnaast zijn er 9 auto’s in beslag genomen.

Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar geen van de bestuurders verkeerde onder invloed van alcohol.

Bij de controle waren behalve de politie ook de volgende organisaties betrokken: Verkeer en Waterstaat, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting, Belastingdienst, Algemene Inspectie Dienst, Douane, Koninklijke Marechaussee en de Rijksdienst Wegverkeer.
Provincie:
Tag(s):