woensdag, 8. december 2010 - 8:53

Aangehouden man bekent aanranding studente

Diemen

De politie heeft een 20-jarige man aangehouden die wordt verdacht van aanranding en poging tot verkrachting van een 23-jarige vrouw.

Het incident had plaats op 29 september omstreeks 22.10 uur in het Bergwijkpark in Diemen. De man heeft een bekentenis afgelegd.

De vrouw liep die avond van station Diemen-Zuid in de richting van haar huis, toen zij in het Bergwijkpark werd vastgepakt door een man. Hij trok de vrouw van het voetpad naar het naastgelegen grasveld, waar hij haar dwong tot seksuele handelingen.

De vrouw verzette zich hevig en begon om hulp te schreeuwen toen zij enkele voetgangers zag naderen. Zij kwamen op het hulpgeroep af, waarna de verdachte wegrende.

Na uitgebreid politieonderzoek kon op 17 november een verdachte worden aangehouden. De man heeft het misdrijf bekend. "De impact van een zedendelict is zeer groot en kan het leven van slachtoffers drastisch beïnvloeden," zegt één van de zedenrechercheurs. "We zijn daarom erg blij dat we deze man zo snel van straat hebben gehaald."

De aanranding, die plaatshad in de buurt van een woningcomplex waar veel studenten wonen, heeft in de omgeving voor enige onrust gezorgd. Wijkteamchef Yvette Baas van bureau Diemen/Ouder-Amstel: "We zijn zeer tevreden dat de verdachte is opgepakt en hopen dat de rust hiermee zal terugkeren in de wijk."

De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):