maandag, 9. augustus 2010 - 14:28

Aanhouding bezit vuurwapen en softdrugs bij controle

Lelystad

De politie heeft zaterdagmiddag 7 augustus rond 16:00 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- en verblijfsplaats aangehouden voor het in bezit hebben van softdrugs en een vuurwapen. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De man is meegenomen voor verhoor. De verdachte beschikte op het moment van de aanhouding over een auto. Die auto stond op naam van een 20-jarige man uit Lelystad. Deze man is zondag 8 augustus buiten heterdaad aangehouden. De rechercheurs van District Noord hebben de zaak in onderzoek. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Bij een algemene verkeerscontrole bleek dat APK van de auto was vervallen. Ter hoogte van de Grevelingenstraat heeft de politie de bestuurder aan de kant gezet. Tijdens de controle van de papieren, werd er een wietlucht waargenomen.

De agenten hebben het voertuig op grond van de Opiumwet doorzocht. Daarbij zijn softdrugs en een vuurwapen aangetroffen. De eigenaar van de auto is later aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):