dinsdag, 19. oktober 2010 - 22:07

Aanhouding in zaak babbeltruc Thuiszorg

Hilversum

Maandagochtend 18 oktober 2010 werd na een tip een aanhouding verricht in verband met babbeltrucs waar bij oudere bewoners geld en/of bezittingen werden weggenomen.

Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Lelystad. De vrouw werd maandagochtend in haar woning aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 12 oktober 2010 aandacht aan verschillende babbeltrucs die zich in de regio Gooi en Vechtstreek hebben voorgedaan in de maanden oktober 2009 tot en met mei 2010. Er werden een reconstructie en camerabeelden getoond. In totaal kwamen er vijftig tips binnen waarvan één tip leidde tot de aanhouding.

Verschillende bewoners in de regio Gooi en Vechtstreek zijn in bovengenoemde maanden slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij hen thuis werd aangebeld door onbekende personen die zich voordeden als zijnde van de Thuiszorg, de gemeente of Centrum Indicatiestelling Zorg. De personen kwamen de woning binnen om bijvoorbeeld ‘huizen na te kijken’ of ‘schoon te maken’ teneinde persoonlijke gegevens of bezittingen van de bewoners te bemachtigen. Naderhand bleken spullen gestolen en/of geld van de bankrekening te zijn verdwenen. In totaal gaat het om minstens vijftien incidenten; er wordt niet uitgesloten dat er meer incidenten hebben plaatsgevonden.

De verdachte is heengezonden, op een later tijdstip moet zij zich voor de rechter verantwoorden. Het onderzoek loopt verder, waarbij wordt bekeken of zij in verband kan worden gebracht voor alle vijftien incidenten.
Provincie:
Tag(s):