donderdag, 10. juni 2010 - 9:14

Aanhouding na achtervolging bromfietsdieven

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft woensdagavond een bromfietsbestuurder aanhouden die levensgevaarlijke fratsen uithaalde om te ontkomen.

Rond half negen zagen agenten een groep jongeren staan op de Laan 1940-1945. Op het moment dat de jongeren hen aan zagen komen reden er twee weg op één scooter. Zij vielen op doordat een van hen geen helm droeg en de ander de helm maar half op zijn hoofd had gezet.

Dit was voor de agenten voldoende reden om de jongens aan te spreken. Hier kregen ze alleen de kans niet voor. De jongens versnelde, reden op een van de agenten in en gingen er vandoor. De agenten achtervolgden hen. Door gevaarlijke manoeuvres probeerde de bromfietsbestuurder de agenten af te schudden. Uiteindelijk dwongen de politiemannen het tweetal tot stilstand.

Op dat moment bleek dat de bestuurder een oude bekende van de politie was. Ook werd duidelijk dat de scooter waarop zij reden niet de kentekenplaat had die erbij hoorde en dat het framenummer weggeslepen was.

De scooter is in beslag genomen. De 23-jarige bestuurder heeft bekeuring gekregen voor heling en het rijden zonder rijbewijs. Voor het inrijden op de politieagent wordt hem poging zware mishandeling ten laste gelegd. Hiervoor moet hij zich verantwoorden voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):