dinsdag, 24. augustus 2010 - 13:49

Aanhouding na achtervolging in Utrecht

Utrecht

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 augustus heeft de politie een man aangehouden, omdat hij op een gestolen motorscooter reed. Zijn bijrijder wist te ontkomen maar zijn identiteit is bij de politie bekend.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 00.20 uur twee personen met zeer hoge snelheid op een motorscooter over de Socratesbrug in de richting van het Europaplein rijden. Op het Europaplein negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht en reed vervolgens met hoge snelheid over het fietspad van de Beneluxlaan. De achtervolging werd ingezet. Op de kruising Beneluxlaan met de Vasco da Gamalaan stapte de bestuurder af en wilde vluchten.

Na een korte sprint werd de 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. De passagier nam hierop het stuur van de scooter over en reed weg. Ter hoogte van het park Transwijk gooide de man de scooter op de grond en vluchtte weg het park in. De politie kon hem niet meer achterhalen. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Uit onderzoek bleek dat de scooter eerder deze maand was gestolen in Vleuten.
Provincie:
Tag(s):