zondag, 14. november 2010 - 11:12

Aanhoudingen en 84 bekeuringen toezicht Rotterdam CS

Rotterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november extra toezicht gehouden op het uitgaanspubliek dat per trein naar Rotterdam kwam. In 84 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt. Twee personen zijn aangehouden.

Een 24-jarige man uit Oude Wetering is aangehouden omdat hij herhaaldelijk de openbare orde bleef verstoren en over het spoor ging lopen op Rotterdam CS. Hij verkeerde onder de invloed van alcohol en is geboeid afgevoerd naar het bureau van de Spoorwegpolitie en ter ontnuchtering ingesloten. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 52-jarige man uit Rotterdam is aangehouden omdat hij nog 13 dagen gevangenisstraf tegoed had.

In 52 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de goede rust, orde en veiligheid in de treinen en op de stations. De overtredingen betroffen voeten op de bank, roken waar het niet was toegestaan, geluidsoverlast, hinderlijk gedrag en wildplassen.

Op Rotterdam CS zijn 32 personen bekeurd voor het gebruik van alcohol in het openbaar. Het gebruik van alcohol is op de openbare wegen en in het Centraal Station in Rotterdam is niet toegestaan.

De Spoorwegpolitie van het KLPD houdt regelmatig extra toezicht op dit uitgaanspubliek om geweld, agressie en overlast tegen treinreizigers en treinpersoneel tegen te gaan.
Provincie:
Tag(s):