maandag, 5. april 2010 - 15:01

Aanhoudingen na achtervolging

Almelo

Op zaterdag 3 april omstreeks 14.30 uur zijn een 40-jarige en een 20-jarige man uit Almelo aangehouden na een korte achtervolging door Almelo. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De 40-jarige man mocht buiten heterdaad worden aangehouden in verband op verdenking van een eerder gepleegde diefstal. De man staat geregistreerd op de lijst van veelplegers in Almelo.

Politieagenten zagen de man en zijn bijrijder in een auto rijden in een straat in de Windmolenbroek. Ze dwongen de man tot stoppen, maar dit bevel werd genegeerd en de auto reed weg. Een achtervolging werd ingezet.

De automobilist vertoonde roekeloos rijgedrag en maakte meerdere verkeersovertredingen. Door assisterende agenten konden de mannen even later op de Ootmarsumsestraat worden aangehouden. Hier waren zij in de slip geraakt en hadden een geparkeerde auto geramd.

Inbrekerswerktuig
In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. Hier zijn ze ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):