dinsdag, 16. november 2010 - 23:32

Aanhoudingen voor meerdere overvallen

Maandag heeft het overvallenteam drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere overvallen.

Zo worden twee van hen verdacht van betrokkenheid bij eerder gepleegde plofkraken, onder andere op de Erasmuslaan en St. Jacobslaan en een derde verdachte van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Kapershof in Beuningen.

Het overvallenteam bracht 12 oktober beelden die gemaakt waren tijdens de plofkraak in augustus aan de Erasmuslaan in Nijmegen naar het programma Opsporing Verzocht. Ook besteedde Omroep Gelderland meer aandacht aan de plofkraak aan de Erasmuslaan. Naar aanleiding van die uitzendingen kwamen elf tips binnen die het onderzoeksteam dichter bij enkele verdachten bracht. Uiteindelijk kon het team twee van de verdachten maandag aanhouden. Het gaat om een 19-jarige jonge man uit Malden en een 22-jarige man uit Nijmegen.

Begin november werd een uitgebreide reconstructie gemaakt voor het programma Opsporing Verzocht. Ook Hart van Nederland van SBS6 besteedde meer aandacht aan de overval op de woning in Beuningen. Daar werd op 5 juni een 22-jarige bewoonster verrast door een overvaller. Voor deze zaak verdenkt het overvallenteam van de politie een 25-jarige man uit Nijmegen van betrokkenheid. Hij is tevens maandagochtend aangehouden.

Het overvallenteam heeft de overvallen nog in onderzoek. De drie verdachten worden nog door rechercheurs verhoord. Het overvallenteam sluit niet uit dat de drie mannen onderdeel uitmaken van een grotere verdachtengroep. Daarnaast sluit het overvallenteam niet uit dat er eventueel meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):