maandag, 10. mei 2010 - 23:30

Aanleg tijdelijke rotonde voor toerit A73

Roermond

Eind 2009 heeft Rijkswaterstaat ter hoogte van de Sint Wirosingel in Roermond een tijdelijke toerit naar de A73 opengesteld. Deze tijdelijke toerit vervangt de toerit bij de Koninginnelaan die nooit is opengesteld omdat deze niet voldoet aan de nieuwste richtlijnen voor tunnelveiligheid.

De tijdelijke toerit is momenteel alleen bereikbaar vanuit zuidelijke richting. Direct na openstelling bleek verkeer vanuit noordelijke richting op verschillende plaatsen te keren om de toerit toch te kunnen bereiken. Dit leidt tot onwenselijke en gevaarlijke situaties. De Gemeente Roermond en Rijkswaterstaat hebben daarom in januari besloten de situatie te verbeteren door een tijdelijke rotonde aan te leggen op het kruispunt met de Faunasingel. Op deze rotonde kan verkeer vanuit noordelijke richting op een veilige manier keren om zo toch de toerit te kunnen bereiken.

Direct na het Pinksterweekend start de aannemer met de aanleg van de tijdelijke rotonde. De werkzaamheden duren naar verwachting 3 weken, waardoor de aannemer half juni klaar zal zijn. Oorspronkelijk waren de werkzaamheden eerder ingepland. Het bleek echter noodzakelijk om eerst een gasleiding om te leggen. Hierdoor dreigden de werkzaamheden samen te vallen met de Olympia wielertour op 21 mei en het drukke Pinksterweekend. Om (verkeers)problemen te voorkomen is ervoor gekozen de werkzaamheden pas na het Pinksterweekend te starten.

De tijdelijke rotonde blijft liggen zolang de tijdelijke toerit in gebruik is. Wanneer de nieuwe toerit bij de Koninginnelaan wordt opengesteld zal de rotonde worden opgeruimd en wordt het kruispunt weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Provincie:
Tag(s):