woensdag, 18. augustus 2010 - 13:13

Aanleunwoningen ontruimd na gaslekkage

De bewoners van een blok met aanleunwoningen zijn woensdagochtend na een gaslekkage geëvacueerd. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Gasleiding kapot gezaagd
Woensdagochtend kwam iets voor 10.00 uur de melding van de lekkage. In het blok met woningen had iemand bij werkzaamheden een gasleiding kapot gezaagd. Snel ging de brandweer naar het complex aan ’t Weegje in ’s-Gravendeel. Na metingen moesten voor de veiligheid de bewoners hun huizen uit.

Brandweerlieden hielpen deze mensen en personeel van het naast gelegen zorgcentrum namen de bewoners mee naar de hal van dit centrum. Daar kregen ongeveer dertig mensen opvang.

Nadat medewerkers van het gasbedrijf de leiding buiten naar het blok hadden dichtgezet was het gevaar al snel verdwenen. De metingen van de brandweer wezen om 11.15 uur dat er geen te hoge concentratie meer was. Technische mensen controleerden de woningen waarna de bewoners weer terug naar huis mochten.

In het (overdekte) blok woningen zitten dertig zogenaamde aanleunwoningen en bijna twintig particuliere woningen. De brandweer zette onder andere twee blusvoertuigen in uit ’s-Gravendeel en Maasdam/Puttershoek. De ambulancedienst hield een ambulance bij
Provincie:
Tag(s):