dinsdag, 14. september 2010 - 9:26

Aanpak gevoel van onveiligheid in de wijken

Almere

De VVD in Almere is van mening dat de wijkagent zijn werk hoofdzakelijk in de wijk verricht. Landelijk onderzoek maakt duidelijk dat de wijkagent 65% van zijn / haar werktijd toekomt aan het feitelijk werk. De wijkagent zelf vindt dat hij maximaal 40% van zijn /haar tijd aan feitelijke werkzaamheden toekomt.

Een belangrijk gegeven voor de VVD is dat de Almeerse burgers de politie een 3.7 geven voor de zichtbaarheid in de wijken. De VVD is van mening dat er (ongeveer) 1 wijkagent op de 5000 inwoners behoort te zijn, die zijn huisvesting in de wijk heeft.

Met het verhogen van de inzet van de wijkagent wil de VVD het subjectieve gevoel van onveiligheid aanpakken. Voor de VVD begint vrijheid met veiligheid en een veiligheidsgevoel.

De VVD zal bij de volgende behandeling van de veiligheidsmonitor op de Politieke Markt ( 23 september) een motie indienen, waarin het college wordt verzocht te onderzoeken welke kosten en inzet gemaakt moet worden om de inzet van de wijkagent in de wijken significant te verhogen.
Provincie:
Tag(s):