donderdag, 26. augustus 2010 - 15:07

Aanrijding in Tegelen veroorzaakt met gestolen scooter

Tegelen

De scooter waarmee een politieman woensdagavond in Tegelen werd aangereden is van diefstal afkomstig. Dat blijkt uit het eerste onderzoek, zo meldt de politie Limburg-Noord.

De agent is met ernstige verwondingen aan beide benen opgenomen in het ziekenhuis. De 19-jarige scooterbestuurder uit Velden en de 22-jarige bijrijder uit Venlo zijn inmiddels uit het ziekenhuis en overgebracht naar het cellencomplex. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor. De bestuurder wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Hem wordt poging doodslag, danwel zware mishandeling ten laste gelegd.

De politieman werd woensdagavond even voor 18:30 uur op de Grotestraat in Tegelen aangereden door de scooter. De politieman raakte ernstig gewond en liep onder andere diverse breuken op aan beide benen. De scooterrijder kreeg een stopteken omdat hij hard over de rijbaan reed. Daarbij reed hij de politieman aan. De politie onderzoekt of hij bewust op de agent is ingereden. De verdachte en bijrijder zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De bijrijder is eveneens aangehouden. Vanwege de objectiviteit wordt het onderzoek verricht door de politie Limburg-Zuid.
Provincie:
Tag(s):