maandag, 8. november 2010 - 15:25

Aanscherping van regels omtrent messen en alcohol op straat in Terneuzen

Terneuzen

De gemeente Terneuzen heeft de regels omtrent messen en alcohol op straat aangescherpt.

Op meer plekken in de gemeente wordt het verboden om een mes op zak te hebben of om op straat alcohol te drinken. Het wordt voor de politie op deze manier makkelijker preventief op te treden. Het verbod wordt uitgebreid naar een groter deel van het centrum van Terneuzen en naar meer plekken in Sas van Gent. In Axel en Hoek gold het verbod al in het uitgaansgebied.

De maatregel is preventief. De politie kan op deze manier sneller optreden tegen rondhangende jongeren op straat of mensen die na sluitingstijd in een uitgaansgebied blijven hangen. Op de plekken waar het verbod al van kracht was, is gebleken dat de maatregel effect heeft.

De uitbreiding voor de kern Terneuzen, waar het verbod in de binnenstad is uitgebreid met een gebied ten zuiden van het centrum, houdt deels verband met de komst van het nieuwe Hostel voor dag- en nachtopvang aan de Stationsweg. Het gemeentebestuur wil zorgen dat de regels ook daar scherp zijn om mogelijke overlast op straat voor te zijn.

In Sas van Gent gold al een verbod rond de Vlaanderenhal en in carnavalstijd, waar overal in de gemeente het verbod geldt. Dit verbod is nu in Sas van Gent uitgebreid en geldt ook net als de andere gebieden het gehele jaar door. De uitbreiding wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Terneuzen. Wie de regels overtreedt, kan direct bestraft worden door de politie.

De gemeente Terneuzen is ook streng als het gaat om drugsoverlast op straat. Hiervoor hoeft het beleid niet te worden aangepast. Wettelijk is bepaald dat drugs nergens op straat mogen worden gebruikt. Dit valt onder het strafrecht en de politie kan hier zondermeer tegen optreden.

De specifieke plaatsen waar het vernieuwde verbod gaat gelden worden binnenkort bekendgemaakt in het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad en op de website van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):