vrijdag, 10. december 2010 - 9:44

Aantal overtredingen Hereweg Meeden valt mee

Meeden

Bij de politiecontroles in Meeden heeft de politie de afgelopen weken een beperkt aantal overtredingen geconstateerd. Regiopolitie Groningen houdt sinds maandag 8 november regelmatig controles op de Hereweg in Meeden. Aanleiding voor de controles zijn klachten van bewoners over gevaarlijke situaties op de Hereweg.

Tijdens de eerste week trad de politie alleen waarschuwend op en kregen 56 overtreders een ‘gele kaart’. Tien bestuurders die meer dan 73 km/uur reden, kregen wel een boete. Tijdens de drie daarop volgende weken daalde het aantal snelheidsovertredingen van 57 snelheidsovertredingen in de eerste week tot 18 in de derde week en 16 in de vierde week. En dat terwijl bij de meest recente politiemetingen van september 2010 bleek dat 70% van de voertuigen te snel reed. In de vierde week werd wel minder gecontroleerd vanwege de weersomstandigheden.

Tijdens de controles werden ook boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (in totaal 12 keer), handheld bellen (6 keer) en het niet tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs (8 keer). Tot slot werden bij een alcoholcontrole tijdens de eerste week geen bijzonderheden aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):