maandag, 23. augustus 2010 - 21:54

Aantal rookmelders in Asser huishoudens fors toegenomen

Assen

92,7 procent van de huishoudens in de wijken Assen-Oost en Marsdijk heeft inmiddels een rookmelder in huis. Voor de start van de campagne Smokey de Rookmelder was dit 53 procent.

Op 25 basisscholen in Assen zijn inmiddels 170 brandweerlessen verzorgd. Resultaten die aangeven dat de brandveiligheidcampagne Smokey de Rookmelder, een initiatief van de Brandweer in samenwerking met onder anderen Energiewacht, na een jaar als succesvol kan worden aangemerkt.

“Smokey de Rookmelder” is een project dat als doel heeft Assen zo brandveilig mogelijk te maken. Drie jaar lang wordt in iedere wijk een brandveiligheidcheck aangeboden, worden er op scholen brandweerlessen gegeven en is er een intensieve algemene voorlichting.
Binnen het project wordt samengewerkt met Energiewacht, die vanuit het project “Leerwerkbanen” inmiddels 5 brandveiligheidadviseurs heeft opgeleid.

Erik Koning, projectleider Energiewacht : “Voor ons is het project Brandveiligheid thuis erg belangrijk. Met name de intentie waaruit dit project is ontstaan spreekt ons zeer aan. Mensen die al een tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces weer motiveren en opleiden om woningen in de stad Assen en omgeving brandveiliger te maken’.

Inmiddels hebben adviseurs al zo’n 3200 brandveiligheidchecks uitgevoerd in de wijken: Assen-Oost, Marsdijk, Noorderpark, buitengebied, Pittelo en Lariks. Op 21 augustus ging de check voor de wijk Peelo van start. De overige wijken volgen daarna. De inwoners van de wijken waar Smokey al langs is geweest kunnen nog steeds een check aanvragen.

De campagne Smokey de Rookmelder is inmiddels ook overgenomen door de Hulpverleningsdienst Drenthe (HVD) en kan eveneens worden gebruikt door de elf overige Drentse gemeenten.
Provincie:
Tag(s):